Skandia återupplivar sin app för Windows Phone och Nordnet släpper ny

Publicerad 2015-03-05

Windows Phone har en väldigt liten marknadsandel jämfört med iOS och Android här i Sverige. Men det finns en hel del kunder till bankerna som använder Microsofts plattform och dessa kunder vill så klart kunna utföra sina bankärenden direkt i telefonen, något som idag blivit en självklarhet för både iPhone- och Android-användare.

Problemet är att många av de svenska bankerna valt att inte lägga ned resurser på att utveckla för denna plattform som inte har lika hög marknadsandel som sina konkurrenter.

För en tid sedan kunde man läsa att Skandia inte längre kommer att uppdatera sin app för Windows Phone. Ett stort bakslag alltså för alla de kunder som kör Windows Phone. Det tog inte lång tid innan kommentarerna ramlade in både på Skandias Facebook-sida, men även här på bankbetyg.se.

Nu har Skandia gjort en helomvändning och meddelar att de uppdaterat sin app för Windows Phone med stöd för inloggning med Mobilt BankID.

Så här skriver Skandia på Facebook:

Tack för all feedback ni gett oss. Vi har nu beslutat att uppdatera befintlig Windowsapp med stöd för inloggning med Mobilt BankID. Det innebär att appen fortsätter att fungera tills att vi har kommit längre med vår framtida lösning. Vi kommer inte att utöka appen med ny funktionalitet, utan vi fokuserar på att så snabbt som möjligt komma ut med vår nya mobillösning för både Windows, Android och iOS. När vi kommit längre i det arbetet återkommer vi med mer information. - Marcus

Bra säger vi på Bankbetyg och hoppas att fler tar efter och tillgodoser sina kunders behov.

Ladda ned Skandias app här.

I veckan lanserade Nordnet sin nya app som nu även finns till Windows Phone

Med Nordnets nya app kan man ta del av aktuell marknadsinformation, kurser och index. Det är nu även möjligt att logga in med Mobilt BankID. Vad vi på Bankbetyg kan se så ser appen riktigt fin ut och vi hoppas att Nordnet fortsätter utveckla för de stora plattformarna. Sett till kommentarer och betyg så var appen väldigt efterlängtad av WP-användare.

Läs mer om appen här