Internetworld har utsett årets bästa sajter inom bank och försäkring

Publicerad 2016-03-24

Varje år utser Internetworld Sveriges 100 bästa sajter. Inom kategorin "Bank och försäkring" nominerades sajterna If, Avanza, Länsförsäkringar, SEB och Trygg-Hansa.

Årets vinnare inom denna kategori blev If med motiveringen:

"I fjol föll vi handlöst för If:s då nya, avskalade och mycket luftiga sajt, och kärleken har inte avtagit under året som gått. Försäkringar blir lätt krångliga, men If gör sitt bästa för att hålla det komplicerade till ett minimun. I år möter vi en sajt som utseendemässigt inte förändrats, men som fyllts med ytterligare innehåll för att guida användarna rätt. Men påfyllningen har inte lett till överlastning, utan det enkla och tydliga härskar även i år, vilket gör att If för tredje året i följd kan titulera sig Årets bank- och försäkringssajt. Likt några konkurrenter jobbar If hårt med att erbjuda sina kunder en så pappersfri upplevelse som möjligt. Här hoppas vi att If under året som kommer ska kunna frigöra sig helt från pappersutskick för dem som så önskar."

Bästa bland storbankerna blev SEB med motiveringen:

"Bland storbankerna fortsätter SEB att leverera den bästa helhetslösningen, såväl på webben som i de mobila tjänsterna. Under året som gått har funktionaliteten i mobilappen ökat ytterligare och finishen putsats."

Vi på Bankbetyg gratulerar vinnarna och konstaterar samtidigt att bankerna som nominerats ligger allra högst upp på Bankbetygs lista över de bästa bankerna.

Försäkringskassan kammade hem priset för årets bästa svenska sajt

Källa: Internetworld