SBAB sänker bolåneräntorna kraftigt

Publicerad 2015-03-31

Idag, tisdagen den 31 mars, sänker SBAB sina bolåneräntor med upp till 0.20 procentenheter. 3-månadersräntan hamnar på låga 1.79%, att jämföra med övriga banker där lägsta räntan ligger på 1.99%. Efter riksbankens tidigare sänkning av reporäntan till rekordlåga -0.25% har flera banker gjort småsänkningar, men inte alls motsvarande reporäntans sänkning. Nu är frågan om övriga banker följer med och sänker sina räntor.

Statliga SBAB har tidigare varit en trendsättare vad gäller ränteändringar, även om de ibland fått utstå kritik för att inte pressa räntorna tillräckligt som enda statliga aktören. Även bolån förmedlade av SBAB:s samarbetspartners Ikano Bank och ICA Banken påverkas av sänkningen.

Läge att pruta

Som konsument ska man aldrig nöja sig med listräntan utan alltid försöka få till en rabatt. Med det låga ränteläget är det ett perfekt läge för att pruta. Flera banker har börjat visa ut på sina webbsidor vilken eventuell ränta man kan få beroende på bl.a. belåningsgrad och vilket övrigt engagemang man har i banken. Skandiabanken har tidigare som första bank gått ut med att publicera snitträntan till kunderna och SBAB visar ut vilken ränta man kan få beroende på belåningsgrad.

Jämför bolåneräntor på Bankbetyg.se.