Ikano BankTjänster

2,5

Kundbemötande

2,7

Avgifter

2,7

Teknik

2,3

Rekommenderas

2,3


Snittbetyg (32 betyg)

2,50

Bolåneräntor

Aktuella räntor (Uppdaterat 2022-11-27)
 • Rörlig 3 mån - 3,37%
 • 1 år - 4,32%
 • 2 år - 4,56%
 • 3 år - 4,63%
 • 5 år - 4,61%
 • 10 år - 4,61%


Grundinformation

 • www.ikanobank.se
 • bank@ikano.se
 • Privat: 0476-88 000
 • Privat: Mån-Tor 09:00-20:00, Fre 09:00-17:00, Lör-Sön 10:00-17:00
 • Företag: 08-514 203 20
 • Företag:
 • Huvudkontor: Stockholm
 • Clearingnr.: 9170-9179
 • Org.nr: 516406-0922

Kringtjänster/teknik


Kommentarer för Ikano Bank

 • 1,6

  Mikael N (2017-12-27)

  Måste revidera mitt betyg på ikanobanken efter en rad försämringar på ikanokortet (som är den enda tjänsten jag använt, sparkontot är för dålig ränta på) från och med årsskiftet. Restaurangrabatten på 3% tas helt bort, den maximala rabatten per månad sänks kraftigt, månadsrabatten minskar och man måste betala en aviavgift på 25 kronor även om man har tillgodo på kontot, i mina ögon en smygårsavgift på 300 kronor. Detta tillsammans med hög kreditränta och uttagsavgifter för kontantuttag gör att ett av mina tidigare favoritkort totalt ointressant och jag kommer att avsluta det inom kort, rekommenderar inte längre kortet till någon. Nu använder jag remember flex istället som än så länge är avgiftsfritt och har mängder av rabatter hela året.

 • 2,6

  Jens Ö (2017-10-01)

  Bedrövligt att de inte erbjuder e-faktura på kreditkortsavgifter och skickar ut pappersfakturor med kort betalningstid.

 • 4,0

  Mikael N (2017-05-09)

  Använder bara ikanokortet där jag sätter in pengar i förväg för att slippa alla avgifter, otroligt bra bonuskort där man helt automatiskt får tillbaka pengar när man handlar i månadens bransch eller använder det för något där man alltid får rabatt som tex för restauranger (3% rabatt), månadens rabatt är normalt 5 - 25% av priset och kan vara tex kläder, elektronik, hotell och flyg. Jag sparar ett par tusen per år på detta kortet så jag är verkligen nöjd.

 • 0,0

  Kurt O (2016-11-07)

  Banken sägs även verka i Norge.Men trots att jag tjänar över 500.000 Nok i Norge beviljar de mig inte ett bensinkort med kredit,antagligen eftersom de inte orkar kontrollera inkomsten.När orkade en bank styrd av riskfria monopolkapitalister glra något för en kund??? Krossa Kamprads monopolbank

 • 2,0

  Joakim B (2016-07-04)

  Bytte till Ikano bank för våra bolån då vi fick bra rabatt tack vare arbetet. Nu har vi precis köpt en lägenhet och sålt vår nuvarande och ångrar vårt beslut bittert. Vi har nog pratat med deras kundtjänst ett 20-tal gånger och får alltid olika svar. Hade vi inte legat på hade vårt köp aldrig gått igenom då inte Ikano på egen hand verkar kunna sköta hanteringen av bolån. När saker fattas hör de inte av sig och viktiga papper glömmer dom att posta. Har känts otroligt otryggt helt enkelt. Precis vad man inte vill känna med sina lån.

 • 1,4

  Kim E (2016-05-30)

  Vansinnigt dålig kundservice. Har provat att komma fram till dem flera gånger. Nu senast satt jag 40 minuter i telefonkö för att till slut bli bortkopplad ifrån samtalet. Har tänkt att spara en summa pengar hos dem. Gick inte att få in pengarna på kontot med bra ränta. endast ett konto utan ränta hamnade pengarna på. Kommer att flytta mina pengar till en annan bank. Rekommenderas INTE!!

 • 1,4

  Daniel S (2016-04-18)

  Jönsar till så kallad bank! Häpnadsväckande dålig kundservice. Vi har ringt dem i flera dagar nu utan att komma fram. Vi har suttit i över en halvtimma i kö utan att det hänt ett smack i telefonkön. Räkna med en halvdag om du ska komma fram via telefon!

 • 2,2

  Irene S (2016-03-28)

  Finns banker med bättre ränta på sparande. Funderar på att flytta mitt sparande.

 • 1,4

  Patrick B (2016-02-07)

  Ikano Bank är lika dåliga som SBAB! Jag ville få lån tillsammans med min mamma men det gick inte. Det handlade bara om 800 000 kr i lån för ett hus och vi skulle betala 1 200 000 kr i kontantinsats. Mycket dåligt att de inte vill låna ut till oss. Jag fick inte ens låna själv och vara ensam ägare och låntagare fast jag har över 300 000 kr i årsinkomst. Huset är billig i drift och jag kan gå eller cykla till jobbet så det är helt orimligt att inte få lån. På den bank jag har konto hos har vi fått lånelöfte på 1 700 000kr i lån.

 • 1,4

  Assia A (2015-12-13)

  Varning för denna bank! Ansökte om ett privatlån på 150.000kr för köp av bil. Fick besked om att lånet beviljats och att skuldbrev var utskickat för underskrift. Pengarna skulle finnas på kontot 1-3 bankdagar från att dem fått tillbaka påskrivet skuldbrev. Handpenning betalades för bilen som reserverades i två veckor. Fem dagar senare inkommer det ett nytt brev i lådan från Ikano gällande kompletterande uppgifter om min inkomst och anställningsform. Då jag redan angett detta vid ansökan så tyckte jag det var märkligt att dem begärde detta förens då, men antar att dem ville ha det styrkt att uppgifterna stämmer och postar därför iväg arbetsgivarintyg samt dem tre senaste lönespecifikationerna. Fem dagar passerar och inga pengar på kontot! Då bilens reservationstid strax löper ut så ringer jag Ikano för att fråga vad som sker, och får till svar att ytterligare uppgifter krävs i form av balansräkning från företaget jag är anställd hos. Företaget är ett litet familjeägt konditori där jag haft fast anställning i 19 år. Då jag ej vill belasta arbetsgivaren med att kontakta revisor osv samt att pengarna endå inte skulle finnas i tid inom reservationstidens slut för min bil så avslutas samtalet och jag slängde 30.000kr i sjön då jag inte betalt resterande belopp på min blivande bil. Mycket oseriöst och nonchalant bemötande utan hänsyn för vad dem kan ställa till det för folk när dem ger falska löften. Vände mig till en annan bank och pengarna fans på kontot inom samma vecka som ansökan skickades iväg. Dock kostade Ikanos idioti mig 30.000! UNDVIK IKANO BANK!

 • 2,4

  Monica S (2015-01-23)

  Ikanobanken har bara betala telefonavgift för att komma i kontakt med banken, ingen e-post. De skulle kunna stå för avgiften vid reklamation. Bra är snabbheten att överföra pengarna. För låg ränta på sparkonto.

 • 2,8

  Magnus B (2014-01-31)

  Hade Ikano Bank i ca 6 år. Tills dess jag insåg att de inte var billigare än banker med kontor.

 • 3,8

  David P (2013-12-21)

  Jag hade bolån på Ikano men eftersom det är SBAB som lånar ut pengarna kändes det konstigt att inte låna direkt från dom till nya huset.

Om Ikano Bank

Ikano Bank AB är en bank med säte i Sverige, som bedriver verksamhet, i Sverige, Norge, Danmark och Finland och som är en del av Ikea-sfären. Banken, grundad 1995, är en så kallad nischbank, som sköter sina kundkontakter i huvudsak viaInternet. Ikano Bank har sedvanliga banktjänster som inlåning och utlåning bolån i samarbete med SBAB.


Bankkort som Ikano Bank erbjuder


Senaste nytt
 • Nästan hälften av alla svenskar har aldrig bytt bank

  Det skriver SvD i en artikel som publicerades nyligen. Många anser sig vara nöjda med villkoren hos sin nuvarande bank, men flera uppger också att skillnaden mellan bankerna inte är tillräckligt stora och att det verkar krångligt och svårt att byta...

  Läs mer om Nästan hälften av alla svenskar har aldrig bytt bank

 • Unga har dålig koll på sin privatekonomi

  Unga har dålig koll på sin privatekonomi. Det slås fast i två undersökningar som nyligen presenterats av Länsförsäkringar och Finansinspektionen. De ungas okunskap om den egna privatekonomin har ökat de senaste åren. Hälften av alla vuxna klarar...

  Läs mer om Unga har dålig koll på sin privatekonomi

Kunskapsbank
 • Skuldsanering

  En skuldsanering innebär att den person som är skuldsatt befrias från sina skulder antigen helt eller delvis. I Sverige kan fysiska personer få skuldsanering enligt skuldsaneringslagen. För företag är reglerna och lagarna aningen annorlunda. Det...

  Läs mer om Skuldsanering

 • Kreditkort - Fördelar och nackdelar

  Ett kreditkort är en variant av ett kontokort, på samma sätt som ett vanligt bankkort utan kredit också är det. När du handlar med ett kreditkort betyder det att du tillfälligt lånar pengar av någon annan, vanligtvis en bank eller ett låneinstitut,...

  Läs mer om Kreditkort - Fördelar och nackdelar