Danske BankTjänster

3,3

Kundbemötande

2,9

Avgifter

2,8

Teknik

3,3

Rekommenderas

2,7


Snittbetyg (75 betyg)

2,96

Bolåneräntor

Aktuella räntor (Uppdaterat 2019-02-12)
 • 1 år - 1,85%
 • 2 år - 1,59%
 • 3 år - 1,9%
 • 5 år - 1,76%
 • 10 år - 2,95%
 • Rörlig 3 mån - 2,24%


Grundinformation

 • www.danskebank.se
 • Kontaktformulär
 • Privat: 0752-48 45 42
 • Privat: Mån-tor 08:00-21:00, Fre 08:00-18:00, Lör 08:30-18:00, Sön 10:00-21:00
 • Företag: 0752-48 49 30
 • Företag: Mån-tor 08:00-21:00, Fre 08:00-18:00, Lör 08:30-18:00, Sön 10:00-21:00
 • Huvudkontor: Stockholm
 • Clearingnr.: 1200-1399,2400-2499
 • Org.nr: 516401-9811

Kringtjänster/teknik


Kommentarer för Danske Bank

 • 1,0

  Alexander K (2018-05-28)

  Har aldrig gett ett omdöme baserat på bemötande förut och aldrig gett ett bottenbetyg men sämre bemötande får man ju leta länge efter... Mannen jag fick prata med var otroligt dryg, nedvärderande och lyckades dessutom inte besvara en enda fråga jag hade. Flertalet gånger så sa han emot sig själv i samtalet. Förstå mig inte fel, jag är van vid dryga och nedvärderande människor, men att bete sig så när man bemöter en kund på jobbet och dessutom inte kunna besvara relativt simpla frågor...

 • 1,8

  John H (2018-05-02)

  Jag bytte till Danske Bank från Nordea i februari, främst pga. att mitt fackförbund har avtal om förmånliga räntor med Danske Bank. Jag var även lite trött på hur Nordea (min tidigare bank) hanterade sina trogna bolånekunder. Flytten till Danske Bank har varit en mardröm. Ingenting har fungerat. Bankbytet skulle de hantera automatiskt. Ingenting av det har fungerat. Det jag själv hanterade i bankbytet fungerade utmärkt, men ingenting av det Danske Bank lovat att hantera har fungerat. De glömmer saker och det känns inte seriöst. Bland annat glömde de att föra över mina autogiron från Nordea, vilket ledde till påminnelser från betalningsmottagarna. Många av de tjänster som bara fungerade automatiskt hos Nordea är helt omöjliga att få till hos Danske Bank. Bara en sådan sak som att få en specifikation på sina lånebetalningar har varit helt omöjlig att få till. Internetbanken är ett skämt. Det är lättare att peka ut de funktioner som fungerar än att peka ut de som inte gr det. Man blir snabbt van vid att se texten "Tekniskt fel - kontakta kundsupporten", "Du har blivit utloggad", etc. Kundtjänsten är vänlig men lyckas sällan lösa någonting. Ofta får man sitta i telefonkö en längre stund för att sedan bli nerkopplad när man väl kommer fram. Jag kan inte rekommendera någon att bli kund i den här banken tyvärr. Om jag inte hade bunditmina bolån på tre år hade jag omgående sagt upp bekantskapen med den här banken. Om inte ett mirakel inträffar kommer jag att försvinna som kund så snart bindningstiden på lånen löper ut.

 • 1,6

  Lars E (2018-02-17)

  Bytte till Danske Bank för att vi fick bra ränta på bolånen men jag tycker inte att det var värt det. Min flytt av IPS tog 40 dagar och när jag påpekar detta och ber om någon form av kompensation så blir de otrevliga och säger att det tar tid att flytta pengar samt ber mig(!) räkna på hur mycket jag gått miste om i ränteintäkter om jag hade fått pengarna tidigare och kunnat placera dem som jag vill. Otroligt dåligt bemötande av en bank som lätt hade kunnat säga förlåt och fått en nöjdare kund för ett par hundralappar. Både appen och hemsidan är dessutom icke-intuitiva och onödigt krångliga. Jag kommer avråda alla jag möter att byta till Danske Bank.

 • 1,6

  Jock L (2017-12-08)

  mycket dålig bank som går in godtyckligt på ens konton. Hade lite minus på ett konto och pengar på ett annat Utan ens fråga mig så gick dom in och drog pengar från ena kontot till det kontot med minus och utan ens ringa och prata med mig. Jag som hade för mig att ens bank konton inte kunde jonglerar med utan en massa tillstånd.

 • 3,6

  Bernt-Arne M (2017-11-30)

  Toppenbank, men de skall ha för mycket betalt för allt.

 • 5,0

  Martin K (2017-11-20)

  Otroligt nöjd kund, bra service och stort utbud av tjänster. Rekommenderas.

 • 1,6

  Rikard W (2017-09-27)

  Extremt omständig bank. Deras administration fungerar dåligt vilket gör att kunder får många onödiga fördröjningar på enkla saker t.ex. Att få ut ett mobiltbank id, skaffa ett kort till barnen mm Dessutom höga (dolda) avgifter på fonder mm Håller ej vad de lovar ang. Rabatter på banklån. Ej nöjd. Rekommenderar tyvärr ingen att starta en ny affär med dem.

 • 2,0

  Daniel T (2017-09-12)

  Danke Bank är totalt värdelösa! Dryga och arroganta i sina svar och sina handlingar. Vi blev lovad en ränta på 1.49% på bolån. Det är tre bolån där två är större, ett är väldigt lite. Dom satte det minsta till 1.49%, och de två större till 1.79%. All amortering la dom på det lägsta. Detta fick vi först reda på då vi pratade med kundtjänst som tyckte det såg väldigt konstigt ut hur våra lån var upplagda. Så här har det varit genomgående! Nu försöker vi få ut amorteringsintyg, vilken dom påstår sig ha skickat som ett meddelande om man loggar in. Men icke. Ska bli så skönt när vi äntligen har bytt ifrån denna bank! Gick från Swedbank till Danske Bank. Sämsta val jag gjort! Dom gör fel, skickar en mellan olika personer, och tar inget ansvar. Kundtjänst är mer behjälplig i de lägen dom kan hjälpa. Men oftast så är det lokalkontoret som ska hantera saker, och där är det tvärstopp i kundbemötande och kompetens.

 • 2,2

  Oskar M (2017-08-24)

  Dålig app. Dålig hemsida. Dåligt bemötande.

 • 1,4

  Anna S (2017-08-18)

  Jag upplever bankens personal som snorkig och otrevlig, höga avgiifter och trots att man har rörlig ränta får man betala mycket pengar om man exempelvis måste sälja sitt hus två månader innan den "rörliga" räntan går ut. Alla banker har det inte så och därmed uppfattar jag banken som girig o snål. Danske bank gillar nog inte svenska kunder så krusa dem inte utan byt bank. Långsam försäljning av exempelvis aktier o fonder är ett annat minus. De håller kvar pengar så länge som möjligt för att själva plocka ränta på dem, exempelvis vid överföringar av oilka slag.

 • 2,2

  Sara K (2017-08-16)

  Väldigt oprofessionell kontakt med alla vi pratat med, rörigt och de vi varit i kontakt med i vårt byte av bank har alla skyllt på varandra för allt som varit krångligt. Märk väl att vi alltså byter till danske bank från en konkurrent. Pga den låga boräntan vi får- annars hade vi aldrig genomfört bytet.

 • 2,8

  Malin F (2016-11-04)

  När jag kom hem igår så blev jag mött av ett brev där det stod att dom tar bort min kontokredit från 16-12-31 på 10.000 som jag haft i över 15 år. När jag ringde och frågade sa dom att nu hade jag gott om tid att reglera skulden. Två månader för en ensamstående småbarnsmamma är inte lång tid. I början av januari så har jag alltså inget att leva på och kan inte betala min hyra då 10.000 kr bara försvinner.

 • 1,8

  Maria S (2016-09-04)

  Undrar vilken kundgrupp banken numera egentligen är intresserad av. Jag har varit kund i banken i över 40 år och har fram till senaste decenniet varit mycket nöjd med bemötande och den service min bank erbjudit. Har till följd betalat lite högre avgifter för denna service. Numera är det svårt att få ordentlig och personlig kundrådgivning när man efter långa väntetider når fram, man betalar höga avgifter, erbjuds dålig ränta, och banken har tillagt sig en bolån policy som man inte vill förklara och som inte tar utgångspunkt i kundens intäkt- och betalningsförmåga. Återstår att hitta en bank som vill sina kunder...

 • 1,4

  Mikael H (2016-05-11)

  Så himla otrevligt bemötande när jag ansökte om bolån. Rådgivaren som jag talade med sa att hon inte orkade göra en kalkyl för mig. Jag fick gärna gå in på Swedbanks hemsida och klicka lite (eftersom jag är kund hos dom idag). Usch... under all kritik! Skulle inte rekommendera någon att bli kund hos dem trots låga ränteerbjudanden.

 • 2,2

  Jens F (2016-02-27)

  Som gammal kund är jag extremt missnöjd med bankens nya funktioner, till exempel att koppla ihop konton via ett val vid kortbetalning, detta är en säkerhets risk som banken inte sett. Tidigare hade jag två kort till två olika konton, nu kan jag från mitt primära kort välja från vilket konto jag vill betala, när jag är på resa och kan bli rånad kan då rånaren tömma båda mina konton, tidigare kunde jag ha ett annat kort ligga kvar på hotellrummet i reserv. Dessutom tar en kortbetalning mycket längre tid, ICAs kortläsare kräver till exempel fyra knapptryckningar för att jag måste välja konto. Jag funderar på att byta bank då de inte ens vill svara på mina frågor runt detta.

 • 2,6

  Cecilia E (2016-02-25)

  Har en personlig bankman som tidigare varit trevlig och tillmötesgående. Men när jag nyligen stötte på ett problem så visade det sig att varken kundtjänst eller min personliga bankman var ett dugg intresserade av att hjälpa till. Blev arrogant bemött.

 • 2,4

  Mikael S (2016-01-14)

  Det som förr var en trevlig, empatisk provinsbank (ÖEB) har blivit en elitistisk nischbank där kunderna, likt kastsystemet i Indien, sorteras in i grupper efter ekonomisk nytta för banken. Trohet gentemot banken över decennier ger 0 poäng.

 • 3,0

  Tobias Å (2015-02-11)

  De skulle kunna vara mer proaktiva.

 • 5,0

  Alexander W (2014-10-07)

  Har alltid fått ett bra bemötande både på kontor och via hemsida och telefon. Inget strul på något plan och mycket bra och användarvänlig hemsida samt mobilapp som inte gör saker mer komplicerade än de behöver vara. Snabb service när man har brådskande ärenden.

 • 4,6

  Fredrik L (2014-08-06)

  Fått riktigt bra bolåneräntor hos DB. Apparna är innovativa (rund navigering t ex) och enkla att använda. Tycker att det kan ibland vara lite väl mycket papper att fylla i när man öppnar upp nya tjänster hos dom, men i övrigt är jag nöjd. Och då har jag haft Nordea, SEB och Swedbank tidigare.

 • 2,0

  Ola H (2014-05-29)

  Det är en bank som struntar i sina trogna kunder när det gäller avgifter o kostnader. När jag kontrollerar kostnad för leasing så skall de ha 2000:- i uppläggningskostnad. Räntan skiljer sig inte nämnvärt från andra de är t.o.m. något dyrare där. Konkurrenterna ligger på ca 600:- . När man påpekar detta går de ner till 1500:- . När en leverantör tappar kontakten med sin marknad o dess konkurrenter är det problem. Jag har varit kund i banken i 25 år. Jag tittar nu på att byta.

 • 3,2

  Peter O (2014-04-16)

  Har haft Danske Bank sedan 1986 och det är tydligt att de har fått mer och mer problem med marginalerna eller fått högre avkastningskrav vilket har lett till att de behöver plocka ut mer avgifter och minska förmånerna för mig som kund, såsom ränterabatter, minska bonus på korten, samt ta bort delar av den väldigt bra tjänsten kring bolån (Duoflex) som de haft. Tjänsteutbudet är väldigt bra för den vanliga kunden med bolån etc. Det värsta är att de utan vidare bra (om ens någon) kommunikation tar bort ränterabatter och ökar avgifter. För ett par år sedan hade jag varmt rekommenderat Danske Bank, men idag funderar jag på att byta bank

 • 4,6

  David E (2014-02-24)

  Banken erbjuder inte marknadens bästa ränta, men de har bra tjänster och jag har under de senaste 10 åren inte blivit illa bemött. Istället har flexibeliteten varit påtaglig. Gillar Internetbanken starkt, då den är lättanvänd och överskådlig.

 • 4,6

  Bengt N (2014-02-16)

  Bra tjänster, toppen banktjänsteman och tekniken fungerar suveränt på iPad.

 • 2,6

  Mattias A (2014-02-04)

  Har försökt och komma i kontakt med kontoret i Kalmar för ett personligt möte. Det är tyvärr väldigt krångligt och man kopplas runt.

 • 5,0

  Hjalmar N (2014-02-03)

  Bra och kompetent bank som värnar om sina kunder.

 • 4,8

  Pontus S (2014-01-30)

  Appen har snygg design och är väldigt enkel att använda. Alltid blivit bemött av trevlig personal de få gångerna jag behövt besöka ett lokalt kontor.

 • 4,8

  Tom J (2014-01-29)

  Fredrik N: Det har inte behövts någon Java för Danske Bank i snart ett halvår. Man kan ju undra om du sätter ditt betyg på hur banken är nu eller var för ett år sedan.

 • 1,8

  Fredrik N (2014-01-29)

  Låg ränta, dåligt kreditkort. Behöver Java för att kunna logga in. Svårt att hitta på webbsidan. [Reds. anm. Det verkar inte behövas Java för att logga in på Danske Bank]

 • 4,4

  Alexander H (2014-01-19)

  Danske Bank fungerar utmärkt. Modern och stilren hemsida samt appar. Stort plus för att de har appar för de flesta plattformarna (Android, iOS och Windows RT bland annat). Aldrig stött på några problem med Danske Bank. Räntor och avgifter är visserligen inte de bästa, men de håller sig alltid i en rimlig nivå.

 • 3,4

  Peter R (2014-01-17)

  Danske Bank har bra villkor för sina svenska kunder anser jag, då dom vill ta marknadsandelar på den svenska marknaden. En bra app till surfplattan, samt att jag har hört talas om flera nöjda företagskunder.

 • 4,8

  Fredrik L (2014-01-16)

  De har en innovativ app som var tidigt ute. Kommer ofta i skymundan för de större bankerna.

 • 3,0

  Martin H (2014-01-15)

  Värdelös internetbank men vi fick bäst ränta hos Danske Bank så då var det bara att svälja det dåliga.

 • 4,0

  Per Erik H (2014-01-14)

  Inte bästa räntorna. Inte bästa kostnaderna. Men jag är väldigt nöjd att var kund i banken totalt sett.

 • 4,2

  Mikael E (2014-01-05)

  Bra bemötande, även vid tekniska fel eller om jag själv inte gjort rätt. Återkopplar som lovat och är sakliga utan att vara för bankmannamässiga. Givetvis önskat mig lite högre inlåningsränta och lägre boränta men det duger för tillfället.

 • 4,8

  Emil J (2014-01-03)

  Alltid snabb kundtjänst och mycket billiga tjänster. Blev förvånad för ett år sen när jag tittade mig för efter andras priser och insåg att min bank hade de bästa!

 • 3,4

  Fredrik Ö (2014-01-03)

  Mycket välfungerande hemsida och lätt att logga in. Bra kundsupport. Dock känns de rätt snikna i och med att de kräver sina kunder på en avgift för att ha konto. Blir inte mycket pengar, men när man ändå har bolån hos dem och betalar flera tusen per månad så blir det lite irriterande att varje månad se en kontoavgift på 30kr. Att de sedan har haft mycket tekniska problem med att dra rätt summa (de har dragit dubbelt från mig flera gånger) är nog mer än barnsjukdom av systemet men återigen gör det att totalintrycket sjunker. Danske Bank är helt klart den bästa banken om man ska föra över pengar snabbt och billigt mellan Sverige och Danmark!

Om Danske Bank

Danske Bank är Danmarks största bank och har bankverk­samhet i alla nordiska länder. Danske Bank är efter Nordea den största finansiella koncernen i Norden.


Senaste nytt
 • Nästan hälften av alla svenskar har aldrig bytt bank

  Det skriver SvD i en artikel som publicerades nyligen. Många anser sig vara nöjda med villkoren hos sin nuvarande bank, men flera uppger också att skillnaden mellan bankerna inte är tillräckligt stora och att det verkar krångligt och svårt att byta...

  Läs mer om Nästan hälften av alla svenskar har aldrig bytt bank

 • Unga har dålig koll på sin privatekonomi

  Unga har dålig koll på sin privatekonomi. Det slås fast i två undersökningar som nyligen presenterats av Länsförsäkringar och Finansinspektionen. De ungas okunskap om den egna privatekonomin har ökat de senaste åren. Hälften av alla vuxna klarar...

  Läs mer om Unga har dålig koll på sin privatekonomi

Kunskapsbank
 • Insättningsgaranti

  Den statliga insättningsgarantin är en typ av säkerhet som finns för dig som har satt in pengar på olika konton hos banker, värdepappersbolag eller kreditmarknadsföretag. Detta innebär att om den bank eller det företag som du har satt in pengarna...

  Läs mer om Insättningsgaranti

 • Basbelopp

  Ett basbelopp är ett fastställt belopp som ändras årligen. Beloppen finns bland annat för att man ska kunna göra beräkningar för olika förmåner och avgifter. Anledningen till att dessa belopp ändras varje år är för att det har avsikten att spegla...

  Läs mer om Basbelopp